Замість утилізації старі японські автомобілі будуть відправляти до Росії для переробки на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість утилізації старі японські автомобілі будуть відправляти до Росії для переробки на електромобілі

Технології&Авто
1930
У Росії збираються переробляти вживані японські автомобілі на електромобілі. При цьому мова не йде про кустарну збірку, ідея отримала статус офіційного російсько-японського проекту, а угода про реалізацію була підписана в Японії губернатором Примор’я, а також представниками технохолдінга «Сумоторрі» і корпорації Arai Shoji Co. Ltd.
З урахуванням режиму Вільного порту Владивосток планує імпортувати до п’яти тисяч автомобілів на рік, переробляти їх на електромобілі і далі експортувати в Індію, Таїланд і тільки частково поширювати по території Росії. Електричні автомобілі після подібної конвертації не обкладаються митом, що робить проект ще більш вигідним.
Відзначимо, що проект не такий простий, як здається на перший погляд, адже мова йде не про реставрацію автомобілів, а про переробку моделей з двигунами внутрішнього згоряння на повноцінні електромобілі. Для встановлення електродвигуна потрібна досить глибока переробка всієї конструкції, включаючи кузов, трансмісію і т.д., а також встановлення досить масивного і важкого блоку батарей, не кажучи вже про керуючу електроніку. Навіть з урахуванням «практично нульової вартості» основи вартість таких електромобілів може виявитися досить високою.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас