Українське бюро кредитних історій запускає біометричну фотоверифікацію в кредитних звітах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українське бюро кредитних історій запускає біометричну фотоверифікацію в кредитних звітах

Фінтех і Картки
555
Українське бюро кредитних історій першим серед компаній українського фінансового сектору запускає біометричну фотоверифікацію в кредитних звітах фізичних осіб
Українське бюро кредитних історій (ubki.ua) повідомило про запуск технології біометричного розпізнавання облич з фотографій, що дозволяє в режимі реального часу підтверджувати особистість людини. Це дозволить знизити ризики шахрайства, пов’язані з крадіжкою особистості клієнта в процесі оформлення кредиту. Рішення надається для партнерів бюро як через сайт, так і через API.
«Ідеологія сервісу полягає в боротьбі як з кредитним шахрайством, так і в захисті клієнта від зазіхань на його особисті кошти. Сучасні технології дозволяють оперативно обробляти фотографії близько 20 млн осіб, які утримуються в базі УБКІ, що покриває практично все активне населення країни, – говорить директор УБКІ Богдан Пшеничний. – Уже сьогодні спостерігається тенденція, коли шахраї вибирають окремі фінансові організації для фрод-атак. Зважаючи на розвиток технологій в бюро, є ймовірність, що вони будуть переміщатися тільки в ті кредитні організації, які не працюють з системами розпізнавання облич».
Першими, хто підключився до сервісу, стали кілька великих кредитних організацій, зокрема банків. «Ідея Банк», який серед перших почав використовувати біометричний сервіс УБКІ, також відзначає ефективність даного сервісу. Оскільки він дозволяє запобігати шахрайству ще на стадії узгодження кредиту – при виявленні невідповідності клієнта його фотографіям в інших банках.
Компанії «СС Лоун», що спеціалізується на швидких позиках online, за допомогою сервісу вдалося не тільки виявити ризики шахрайства в заявках, але і скоригувати помилковий результат системи прийняття рішень.
Тим самим сервіс дозволяє боротися як з шахрайством, так і запобігати помилкам, пов’язаним з людським фактором, в процесі прийняття рішення щодо кредитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас