ФГВФО просить НАБУ і Генпрокуратуру перевірити законність оцінки та реалізації активів ліквідованих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО просить НАБУ і Генпрокуратуру перевірити законність оцінки та реалізації активів ліквідованих банків

Кредит&Депозит
322
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб просить Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Генеральну прокуратуру перевірити законність оцінки та реалізації ним активів ліквідованих банків.
Про це йдеться в повідомленні фонду.
Дане звернення зроблено з метою уникнення інсинуацій і негативного резонансу з боку політиків і громадськості на цю тему.
Відповідні заяви вже направлені в зазначені структури.
Фонд неодноразово повідомляв, що за результатами перевірок та аудиту протягом 2014-2016 років було подано 3 346 заяв про кримінальні правопорушення в банківській сфері на суму збитків 281 млрд гривень.
Метою звернень до уряду, парламенту і Президента були вимоги перевірити факти встановлення суддями завідомо неправомірних рішень, в тому числі щодо випадків з виведенням активів неплатоспроможних банків їхніми власниками.
У повідомленні підкреслюється, що згідно з політикою продажу активів неплатоспроможних банків фондом, початкова ціна реалізації на перших відкритих торгах не може бути нижчою від оціночної вартості, яка визначається незалежними суб’єктами оціночної діяльності та оприлюднюється на сайті фонду.
80% від балансової вартості активів неплатоспроможних банків становлять кредити.
Половина цих кредитів припадає на 600 груп великих позичальників, більшість з яких є пов’язаними з банками особами.
Практично весь кредитний портфель (90%) неплатоспроможних банків є проблемним і не обслуговується.
Відзначається, що внаслідок слабкого рівня захисту прав кредиторів і недосконалості судової системи фонд регулярно стикається з проблемами в судах.
Крім того, органи Державної виконавчої служби не забезпечують примусове виконання судових рішень, правоохоронні органи не забезпечують належне розслідування кримінальних справ.
Фонд гарантування вкладів заявляє, що готовий співпрацювати з усіма правоохоронними органами, органами влади та громадськими організаціями, зацікавленими у вирішенні вищезгаданих проблем.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас