Люблін і Львів хочуть з'єднати залізничним сполученням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люблін і Львів хочуть з'єднати залізничним сполученням

Казна та Політика
899
Керівництво Люблінського воєводства Польщі розглядає можливість налагодження залізничного сполучення між Любліном і Львовом через Хребенне.
Про це стало відомо за підсумками зустрічі маршалка Люблінського воєводства Славоміра Сосновскі з керівництвом Львівської області, яка відбулася минулого тижня у Львові.
Поляки мають намір модернізувати ділянку залізниці Люблін-Замосць і бачать перспективу в продовженні цієї лінії до Львова.
“Варто було б налагодити краще комунікаційне і транспортне сполучення між Львівщиною та Люблінським воєводством. Зі свого боку, звертаємо увагу на залізничне сполучення.
Ми, зокрема, маємо намір модернізувати колію на відрізку Люблін-Замосць. Також вважаємо, що варто було б реалізувати проект, який передбачатиме продовження цієї колії до Львова через Томашів і Хребенне”, – заявив Славомір Сосновскі.
Голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв озвучити цю ініціативу на виїзному засіданні транспортного комітету ВРУ та Комісії з питань інфраструктури Сейму Польщі, яке незабаром пройде у Львові.
Раніше повідомлялося, що ведеться робота над проектом по з’єднанню Закарпаття з Угорщиною залізничною колією європейського стандарту. Про це під час візиту до Ужгорода на минулому тижні повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас