Політична дестабілізація в Україні загрожує розхитуванням курсу гривні, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політична дестабілізація в Україні загрожує розхитуванням курсу гривні, - НБУ

Валюта
4578
На міжбанківський валютний ринок України цього тижня продовжує тиснути політична нестабільність, незважаючи на наявність сприятливих фундаментальних зовнішніх факторів.
“Як наслідок, курс гривні сьогодні вже перетнув позначку 26 грн за дол. США. Тому подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розхитуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України”, – йдеться в повідомленні Національного банку України.
“Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експорту зернових і рослинної олії, а ціни на сталь і залізну руду на світових ринках відновили зростання, загострення політичної напруженості викликає нервозність на валютному ринку, нівелює вплив цих сприятливих факторів”, – йдеться в повідомленні.
Національний банк підкреслює, що уважно стежить за розвитком ситуації на валютному ринку і має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні 15,5 млрд дол. США, щоб згладити надмірні коливання обмінного курсу в разі їх подальшого посилення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас