Чому українці бояться платити банківськими картками в інтернеті (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українці бояться платити банківськими картками в інтернеті (інфографіка)

Фінтех і Картки
1157
За останні роки все більше українців воліють оплачувати товари і послуги в інтернеті банківськими картами, однак, у порівнянні з розвиненими країнами, таких транзакцій в нашій країні все ще дуже мало.
Дослідницька компанія iVOX Ukraine провела онлайн-опитування, щоб з’ясувати, чому активні інтернет-користувачі побоюються здійснювати онлайн-платежі за допомогою банківських карт. Результати опитування представлені в інфографіці.
90% українських інтернет-користувачів розраховуються картами за товари і послуги через термінали в точках офлайн-продажів, 74% оплачують покупки онлайн, 58% користуються картами для грошових переказів.
Найпопулярніша послуга, яка оплачується картою через інтернет – поповнення рахунку мобільного зв’язку, інтернет-доступу і телебачення. Для онлайн-шопінгу банківськими картами користуються 70% респондентів. 47% оплачують через інтернет комунальні послуги, 42% купують залізничні або авіаквитки.
Серед основних причин, з яких українські інтернет-користувачі не здійснюють онлайн-оплати за допомогою карток – страх стати жертвою шахрайства сайтів-продавців і постачальників послуг і побоювання, що дані карти можуть бути викрадені під час передачі через інтернет. Також 8% респондентів бояться шахрайства з боку банків.
Чому українці бояться платити банківськими картками в інтернеті (інфографіка)
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас