Кожна п'ята сім'я в Києві отримує субсидію на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна п'ята сім'я в Києві отримує субсидію на ЖКП

Особисті фінанси
1151
Кількість сімей, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, станом на жовтень 2016 року збільшилася вдвічі від рівня жовтня 2015 року і склала 20,3% загальної кількості домогосподарств у Києві.
“На сьогоднішній день у нас користуються субсидіями 214,22 тис. домогосподарств, що становить 20,3% загального числа домогосподарств у Києві. В середньому по Україні такий показник становить понад 40%”, — сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник на прес-брифінгу в понеділок у Києві.
За його даними, середньомісячний розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у Києві в неопалювальний сезон 2016 року становив 452 грн. Така сума з початком опалювального сезону збільшиться практично втричі, зазначив Поворозник.
Водночас заступник голови КМДА додав, що загальна сума отриманих домогосподарствами Києва субсидій на оплату житлово-комунальних послуг з початку 2016 року до 1 жовтня склала 750 млн грн, перевищивши показник 2015 року в п’ять разів.
За словами Поворозника, для всіх столичних домогосподарств, які станом на 1 жовтня 2016 року отримували субсидії, був зроблений автоматичний перерахунок і така можливість продовжена на наступний рік.
Заступник голови КМДА уточнив, що на отримання субсидій можуть розраховувати домогосподарства, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги перевищує 15% їхнього сукупного доходу за місяць. Крім того Поворозник зазначив, що порядок оформлення субсидій максимально спрощено.
“Нам спільно з урядом вдалося максимально скоротити порядок оформлення субсидій. Тепер в районне управління соціального захисту необхідно подати лише два документи — довідку про доходи сім’ї та заяви на нарахування субсидії. Ми активно закликаємо всіх киян оформляти житлову субсидію”, — сказав він.
Поворозник додав, що столична влада продовжує встановлювати будинкові лічильники тепла і на кінець жовтня такими приладами обліку оснащено понад 90% житлових будинків у столиці. На ці цілі в міському бюджеті в 2016 році передбачено 80 млн грн.
Як зазначив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, станом на 31 жовтня через пошкодження і планові ремонти тепломереж у столиці без опалення та гарячого водопостачання залишаються 166 споживачів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас