Порошенко схвалив продовження мораторію на продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив продовження мораторію на продаж землі

Казна та Політика
271
Президент Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
“Закон продовжує на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, відповідний закон Верховна Рада прийняла 6 жовтня. За нього проголосували 297 народних депутатів.
Раніше міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що ринок землі слід почати з можливості продажу права її оренди.
Кутовий підкреслив, що прийняття закону не означає насправді продажу землі.
“Закон називається “Про обіг земель сільськогосподарського призначення”, він визначає ті правила, в рамках яких обіг земель існує. Але самих моделей обігу земель дуже багато, і не всі моделі передбачають продаж землі”, – зазначив він.
Нагадаємо, вимога про прийняття закону “Про обіг земель сільськогосподарського призначення” міститься в меморандумі, який Україна напередодні підписала з МВФ.
Вимогу відкрити ринок землі озвучив також президент Петро Порошенко, виступаючи на початку вересня в парламенті. Він заявив, що відсутність відкритого ринку землі стримує приплив інвестицій в аграрний сектор, який є одним з головних постачальників валюти в країну.
Згідно з програмою дій Кабінету міністрів на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи – з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас