Стало відомо, скільки дивідендів отримує і вивела в Україну Roshen за 2014-2016 рр. від роботи Липецьких активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки дивідендів отримує і вивела в Україну Roshen за 2014-2016 рр. від роботи Липецьких активів

Фондовий ринок
2099
Корпорація Roshen за 2014-2016 роки отримала і вивела в Україну $72,06 млн дивідендів від роботи Липецьких активів, які вклала в благодійні проекти і розвиток виробництва.
За 2014-2016 рр Roshen направив 165,85 млн грн на будівництво Театру на Подолі (м. Київ), який відкриється навесні 2017 року, 54 млн грн – на проект допомоги національній дитячій спеціалізованій лікарні і поліклініці “Охматдит” в Києві, ще 30 млн грн буде направлено до літа 2017 р., 17,07 млн грн – на будівництво вольєрів в Черкаському зоопарку, проект буде завершений в листопаді 2016 р.
“Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Більш того, ми були кращої думки про його спецслужби, бо вони повинні були йому повідомити, що Петро Олексійович не є її власником – він підписав договір про передачу своєї частки в Roshen в незалежний траст в січні цього року”, – цитується в повідомленні президент корпорації В’ячеслав Москалевський.
За його словами, заява президента Росії Володимира Путіна на засіданні клубу “Валдай” лише підтвердила факт про те, що з 2014 р. за всіма перевірками, кримінальними справами і арештом майна, через які Roshen не може продати фабрику, стоїть він.
“Ось кому повинні зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва. Він тримає наші Липецькі активи в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх в благодійні проекти і виробництво в Україні. І вкладемо все, до останньої копійки. Це найкраще застосування, яке може бути”, – повідомив В.Москалевський.
Щоквартальні звіти про кошти, вкладені в благодійні проекти, будуть регулярно розміщуватися на сайті корпорації з листопада 2016 р.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику “Рошен” (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику BonbonettiChoco (Угорщина).
Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати “Рошен”, найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу “Інвестиційний капітал України” (ICU). Однак через відсутність покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким П.Порошенко передав свою частку в корпорації “Рошен” в незалежний “сліпий” траст. Банк-управитель трасту має також довіреність на чотири роки на переговори про продаж активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас