Крупний акціонер Ferrexpo продав 10.7% акцій компанії Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крупний акціонер Ferrexpo продав 10.7% акцій компанії Жеваго

Фондовий ринок
569
Компанія Wigmore Street Investments продала 10,7% акцій компанії Ferrexpo plc (Великобританія), що контролює Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (обидва – Полтавська область), за 69 млн фунтів стерлінгів.
Про це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі.
Повідомляється, що Wigmore Street Investments продала приблизно 63 млн акцій Ferrexpo за ціною 110 пенсів за акцію, отримавши в сумі 69 млн фунтів стерлінгів.
Також в повідомленні говориться, що після відповідного оформлення угоди, яка завершиться 1 листопада, продавцеві буде належати близько 13,2% акцій Ferrexpo.
Як повідомлялося, раніше Wigmore Street Investments заявила про намір скоротити частку в компанії Ferrexpo plc (Великобританія) до 12%.
Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі. За підсумками 2015 року компанія збільшила на 5,8% до 11,7 млн. тонн виробництво окатишів, а обсяг експортних продажів – на 1,5%, до 11,3 млн тонн.
Компанія Wigmore є дочірньою структурою CERCL Holdings Limited, спільного підприємства BXR Group і чеського підприємця Жданека Бакала (Zdenek Bakala).
Найбільшим акціонером Ferrexpo є Костянтин Жеваго, який через Fevamotinico S.a.r.l. володіє 50,3% акцій Ferrexpo.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас