Мінфін РФ пропонує запровадити в країні допомогу на бідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ пропонує запровадити в країні допомогу на бідність

Світ
514
Фінансове відомство РФ запропонувало запровадити допомогу на бідність в країні.
У проекті бюджету на наступні три роки ця пропозиція Мінфіну не відображена.
Представник міністерства фінансів повідомила виданню, що найбільше в країні потребують фінансової підтримки сім’ї з дітьми у віці до 16 років, особливо сім’ї з двома і більше дітьми та одним працюючим батьком.
«Сьогодні було б правильно… обговорити можливість введення нового виду допомоги – допомоги по бідності. Головний критерій при виборі учасників програми – перевірка нужденності і майнової забезпеченості: право на участь в програмі отримують всі сім’ї, доходи і забезпеченість майном яких знаходяться нижче від встановленого в тій чи іншій країні рівня», – цитує газета слова Нестеренко.
Водночас вона додала, що перед тим, як ввести новий вид допомоги, необхідно визначити поняття «нужденність» і його критерії на законодавчому рівні. У тому числі – порядок оцінки доходів і майна сім’ї або одиноких громадян, коло осіб, які відносяться до членів сім’ї. Також необхідно підвищити рівень відкритості подібних заходів державної підтримки.
Також заступник міністра зазначила, що гроші на індексацію виплат в проект бюджету закладено. «У бюджеті на 2017-2019 роки передбачена індексація всіх соціальних виплат, включаючи пенсії. Більш того, ми з наступного року переходимо на єдиний порядок індексації всіх соціальних виплат», – зазначила вона.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас