Путін звинуватив західні компанії в порушенні контрактів з Газпромом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін звинуватив західні компанії в порушенні контрактів з Газпромом

Енергетика
1191
Продаж газу Україні по реверсу є порушенням контрактів між Газпромом і його контрагентами в Західній Європі.
Про це заявив президент РФ Володимир Путін на пленарному засіданні міжнародного дискусійного клубу Валдай.
Він також сказав, що Росія готова продавати Україні газ за ціною $180 за 1 тис. кубометрів.
“Я назвав цю ціну (в переговорах з главою України в Берліні – ред.) $180 за тисячу кубометрів. Але нам сказали, що краще купувати по реверсу. Будь ласка. Це правда порушення контрактів між Газпромом і його контрагентами в Західній Європі, але ми дивимося на це крізь пальці, так би мовити, з розумінням. Якщо подобається більше по реверсу, ну будь ласка, нехай по реверсу купують. Але наскільки мені відомо, вартість газу для кінцевого споживача, для промислових споживачів в Україні сьогодні вже перевищує $300 за 1 тис. кубів. Ми пропонуємо продавати по $180, але брати поки що не хочуть”, – сказав Путін.
За його припущенням, посередники, які беруть участь у цих операціях, купуючи по реверсу, “мабуть, близькі серцю деяких керівників у паливно-енергетичному комплексі в Україні”.
“Ну, прапор їм в руки, хай вони працюють, головне, щоб вони забезпечили транзит в європейські країни”, – додав президент РФ.
При цьому він зазначив, що Росія готова відновити постачання газу в Україну у будь-яку секунду. “Потрібно тільки одне – передоплата. І на передплачені гроші буде здійснена поставка для енергоспоживачів України”, – пояснив В.Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас