Українська діаспора закликала Нідерланди ратифікувати угоду про асоціацію України і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська діаспора закликала Нідерланди ратифікувати угоду про асоціацію України і ЄС

Світ
374
Відмова від підписання угоди про асоціацію України з ЄС призведе до відновлення впливу Росії. Українці за кордоном закликають Нідерланди укласти угоду про асоціацію з ЄС.
Світовий конгрес українців, який об’єднує 20 мільйонів українців за кордоном, закликав Нідерланди розблокувати ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. У листі до прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, президент Світового конгресу українців Євген Чолій зазначив, що наслідки відмови від ратифікації будуть негативними як для України, так і ЄС.
“Українці отримають негативний сигнал, що європейцям бракує впевненості в демократичному потенціалі України і її здатності до реформ. Нератифікація угоди також поставить під питання у всьому світі сприйняття ЄС як геополітичного об’єднання і кине тінь на майбутнє програми Східного партнерства”, – зазначив Чолій у своєму листі.
На його думку, від цього виграє Росія, яка прагне відновити свій вплив на Україну. Водночас, своєчасна ратифікація угоди відкриває для Нідерландів 45-мільйонний ринок і забезпечить кращий захист голландських інвесторів в Україні.
Нещодавно Верховна Рада закликала ЄС і Нідерланди прискорити ратифікацію угоди між Україною та ЄС. З усіх країн ЄС угоду про асоціацію з Україною не ратифікували лише Нідерланди. Українські депутати пропонують прийняти зважене рішення.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас