Український коньяк вироблятимуть із вітчизняного коньячного спирту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український коньяк вироблятимуть із вітчизняного коньячного спирту

Світ
686
З 1 січня 2017 року мінімальний вміст вітчизняних коньячних спиртів в коньяках українського виробництва складе мінімум 15%. Відповідні зміни будуть зафіксовані в “Правилах виробництва і зберігання коньяків України”.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
А в найближчі 10 років передбачено поетапне збільшення норми обов’язкового вмісту українських спиртів в вітчизняних коньяках.
До 2026 року цей показник повинен складати мінімум 85%.
Для порівняння, на сьогодні 66% коньячних спиртів, які використовуються при виробництві коньяків в Україні, мають імпортне походження.
Довідка. Сьогодні в Україні діє 13 ліцензій на виробництво коньяку. Виробництво в 2015 році склало 2,96 дал. У країні налічується близько 1,5 тис. господарств, які культивують виноград. Однак дефіцит власних виноматеріалів, зокрема для виробництва коньячних спиртів, оцінюється в кілька мільйонів дал.
Це обумовлено, зокрема, тимчасовою окупацією Криму, де було зосереджено понад 30% площ виноградників. За розрахунками фахівців, для покриття дефіциту необхідно збільшити площу виноградників мінімум на 20 тис. га, що еквівалентно інвестиціям на рівні понад 12 млрд грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас