Російський "ВТБ" не може знайти покупців на свої українські "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "ВТБ" не може знайти покупців на свої українські "дочки"

Фондовий ринок
2046
Група “ВТБ” готова продати бізнес в Україні, але покупця так і не вдалося знайти. Про це Lenta.ru повідомив член наглядової ради банку ВТБ Сергій Дубінін.
“Вже були спроби продати цей бізнес, оскільки нормальних умов для роботи немає. Однак знайти покупця поки не вдається. Якщо і надалі не вийде реалізувати українські дочки, вони перетворяться з активу в збиток”, – зазначив він. При цьому він підкреслив, що резерви під ці збитки вже створені.
Він додав, що українські структури більше не є стратегічно важливою частиною бізнесу групи. “Просто шкода, що економічні зв’язки рвуться”, – сказав Дубінін.
Член наглядової ради ВТБ також зазначив, що збиток російським банкам вже був нанесений раніше, і нові обмеження не сильно змінять ситуацію. “Рішення, запропоноване депутатами Ради, може тільки підвести риску”, – сказав він.
Нагадаємо, 24 жовтня група депутатів Верховної Ради внесла законопроект “Про внесення змін до закону України “Про банки і банківську діяльність” щодо заборони діяльності банків країни-агресора”.
У пояснювальній записці до документа сказано, що “країна-агресор Російська Федерація продовжує зберігати значний вплив на економіку України та життя громадян через власні компанії і банки на території України”.
Раніше глава ВТБ Андрій Костін заявив, що “ВТБ Банк” може продати свій український бізнес, оскільки не бачить ніяких можливостей для його розвитку”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас