Zvex: безшумний і брутальний електромотоцикл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Zvex: безшумний і брутальний електромотоцикл

Технології&Авто
955
Швейцарські інженери розробили футуристичний електромотоцикл Zvexx з обертовим моментом 1200 ньютон-метрів.
Творці мотоцикла хотіли довести, що брутальний транспорт і з електричним двигуном може бути не менш вражаючим, ніж з ДВС. Дійсно, обсидіаново-чорний корпус Zvexx з яскраво-червоними сполохами на сидінні і передній вилці, а також чорні колеса справляють сильне враження – в самий раз підійде суворим байкерам, для яких залізний кінь і призначений.
26 літій-іонних модулів загальною потужністю 13 кВт забезпечують запас ходу на 150 км, якщо «поводитися розумно». «Але хто захоче поводитися розумно, керуючи таким мотоциклом?», – запитують автори Zvexx.
Це не просто концепт чи дизайн – мотоцикл існує, реальний прототип можна спостерігати в околицях Женевського озера. Ціна і точна дата початку продажів ще не відомі, але мотоцикл буде випускатися обмеженим тиражем, пише Gas2.
Електричний парамотор піднімає в повітря людину вагою 90 кг
Також нещодавно на честь свого 100-річчя компанія BMW представила концепт мотоцикла майбутнього, для водіння якого не потрібен захист, настільки він розумний. Він повинен бути оснащений купою сенсорів і пристроєм доповненої реальності. А концептуальний електромобіль відомого винахідника Шарля Бомбардьє вміщує двох пасажирів, що сидять обличчям один до одного.
Крім того, завдяки електромотору Zvexx є ще й одним з найшвидших в ряді задньопривідних мотоциклів. Обертовий момент в 1218 Н*м дозволяє розганятися до 80 км/год за 3 секунди за ваги в 280 кг. Звичайно, Tesla Model S P100D з режимом Ludicrous і вагою в 2,4 тонни справляється з розгоном швидше, але це дрібниці в порівнянні з крутим дизайном Zvexx
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас