НКЦПФР оштрафувала торговця цінними паперами на 200 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР оштрафувала торговця цінними паперами на 200 тис. грн

Фондовий ринок
260
НКЦПФР в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку, розглянула справу за фактом порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами з боку професійного учасника – торговця цінними паперами ТОВ “Традекс-Трейд”.
Як повідомляє прес-служба відомства, вказаний торговець цінними паперами в період з лютого по серпень 2015 року систематично укладав угоди з акціями ВАТ “Конкорд Інк” на фондовій біржі ЗАТУФБ”.
ТОВ “Традекс-Трейд” виступав в інтересах двох своїх клієнтів.
Як з’ясувалося, всі учасники цих операцій, в тому числі емітент, були по’єднані між собою відносинами контролю.
Відповідно до встановленої на біржі вартості акції ВАТ “Конкорд Інк”, капіталізація емітента становила 1,05 млрд грн, водночас фінансово-господарські показники емітента не відповідали такому рівню біржових цін.
За встановленим фактом маніпулювання цінами на фондовому ринку до торговця цінними паперами “Традекс-Трейд” застосовано фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 200 тис грн.
За фактами маніпулювання цінами на фондовому ринку НКЦПФР порушено 153 справи, з них протягом поточного року розглянуто і прийнято рішення в 58 справах за даним видом правопорушення. За результатами розгляду накладено штрафів на загальну суму 4,4 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас