У США безпілотна вантажівка доставила вантаж пива (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США безпілотна вантажівка доставила вантаж пива (відео)

Технології&Авто
686
Американська компанія Otto, що належить Uber, вперше використовувала одну зі своїх безпілотних вантажівок для комерційної доставки вантажу, передає N+1. Першим вантажем безпілотної вантажівки Otto стало пиво, в рамках виконаного рейсу було доставлено 51 744 банок світлого лагера «Будвайзер».
Пиво, зварене на заводі пивоварної компанії Anheuser-Busch в місті Ловланд, штат Колорадо, було доставлене в місто Колорадо Спрінгс. Протяжність маршруту склала близько 200 кілометрів, при цьому фура рухалася в автономному режимі більшу частину шляху – 160 кілометрів по шосе. Середня швидкість вантажівки в автономному режимі становила 90 кілометрів на годину.
Водій керував вантажівкою тільки в межах міста. Після виїзду на шосе він відстебнув ремінь безпеки, перемістився в задню частину кабіни і більшу частину шляху навіть не перебував у кріслі водія. Маршрут прямування безпілотної вантажівки був узгоджений з владою штату Колорадо, також за вантажівкою протягом всього шляху слідкувала патрульна машина. Безпілотний вантажівка Otto побудований на базі серійного тягача Volvo, який додатково оснащений парою камер для розпізнавання розмітки, фронтальним радаром, лідаром і GPS-модулем.
З 20 жовтня всі автомобілі Tesla випускає з повністю автономним вбудованим автопілотом. Тестування завершиться наприкінці 2017 року. Автопілот має забезпечити вищий рівень безпеки, ніж при управлінні людиною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас