Кабмін спростив для обленерго отримання субсидійних грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив для обленерго отримання субсидійних грошей

Казна та Політика
178
Кабінет міністрів України встановив новий порядок компенсації постачальникам природного газу вартості спожитого населенням блакитного палива в рамках субсидій.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу шляхом внесення змін до примірного договору купівлі-продажу природного газу з постачальниками зі спеціальними зобов’язаннями для потреб побутових споживачів і релігійних організацій.
Згідно зі змінами, достатньою умовою визначення розміру компенсації буде звірка актів розрахунків постачальників природного газу і місцевих органів влади, які є розпорядниками коштів, наданих в рамках субсидій.
 «Кабінету міністрів встановити, що акти звірки розрахунків укладаються між постачальниками ресурсів та відповідними районними управліннями праці та соціального захисту населення, іншими регіональними структурними підрозділами – розпорядниками бюджетних коштів, пільг, субсидій населенню, і є підставою для визначення суми оплати вартості природного газу, яка підлягає оплаті за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам», – сказав перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову.
Згідно з постановою, в разі розбіжності позицій постачальників і місцевих органів влади в актах звірки рахунків розрахунки будуть проводитися відповідно до даних розпорядників державних коштів – місцевих органів. При цьому новий порядок компенсації не змінює терміни оплати, встановлені примірним договором.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас