Відмова Нідерландів від ратифікації не зриває асоціацію з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова Нідерландів від ратифікації не зриває асоціацію з Україною

Казна та Політика
768
Відсутність компромісу в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною не призведе до переривання дії Угоди про асоціацію.
Про це свідчить аналіз базових договорів Європейського союзу, що наведений у публікації “Нідерланди готують остаточну відмову від асоціації. Що буде з українською Угодою?”
Зокрема, автор даної публікації зазначає, що Нідерланди ще до проведення референдуму по Україні юридично погодилися на “тимчасове застосування” Угоди про асоціацію з Україною.
“Рішення про тимчасове застосування було проголосоване Радою ЄС, підписане і опубліковане ще в вересні 2014 року. Для його схвалення був потрібен консенсус – а отже, уряд Нідерландів поставив під ним свій підпис”, – йдеться в статті.
Право ЄС не дозволяє Нідерландам відкликати свій голос. Таким чином, навіть в разі юридично оформленого рішення про відмову Гааги від ратифікації Угода з Україною залишиться у юридичному стані “тимчасового виконання”.
“У законодавстві ЄС немає жодних обмежень цього “тимчасового” періоду.
Він може діяти вічно – доки угоду не ратифікують, або доки рішення про “тимчасове застосування” не буде скасоване”, – йдеться в публікації.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас