У НАЗК повідомили, скільки в другій половині 2016 партії отримали з бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК повідомили, скільки в другій половині 2016 партії отримали з бюджету

Казна та Політика
203
Зазначені грошові кошти отримали чотири з шести політичних партій, представлених у Раді. За III і IV квартал 2016 року політичні партії України отримали більше 141 млн гривень державного фінансування статутної діяльності.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомило Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).
Зазначені грошові кошти отримали чотири з шести політичних партій, представлених у Верховній Раді України. “Так, станом на 24 жовтня поточного року, державне фінансування отримали “Народний фронт” – 50 млн 272 тис. гривень, партія “Блок Петра Порошенка”- 49 млн 543 тис. гривень, Об’єднання “Самопоміч” – 24 млн 923 тис. гривень, Радикальна партія Олега Ляшка – 16 млн 907 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні.
При цьому в НАЗК відзначили, що політична партія “ВО “Батьківщина” не отримала коштів, тому що не представила вчасно пакет документів. Після отримання повного пакета документів рішення про надання фінансування буде розглянуто на засіданні НАЗК. Парламентська партія “Опозиційний блок” відмовилася від фінансування з держбюджету.
Нагадаємо, починаючи з 2016 року, політичні партії країни почали отримувати державне фінансування статутної діяльності відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання політичній корупції”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас