"Укрзалізниця" заявляє про некоректну подачу ДФС інформації про несплату податків підприємством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" заявляє про некоректну подачу ДФС інформації про несплату податків підприємством

Фондовий ринок
250
Публічне акціонерне товариство “Укрзалізниця” заявляє, що Державна фіскальна служба некоректно подала інформацію про несплату податків підприємством.
Про це йдеться в повідомленні “Укрзалізниці”.
“Укрзалізниця” звертає увагу на некоректну подачу інформації Фіскальною службою по несплаті податків підприємствами залізничної галузі в розмірі 2 млрд гривень.
“Оприлюднення неперевіреної інформації завдає шкоди репутації “Укрзалізниці”, яка є одним з найбільших платників податків в Україні”, – йдеться в повідомленні.
“Укрзалізниця” відзначає, що не може визнати факт несплати донарахованих податків в зазначеному Фіскальною службою обсязі в зв’язку з відсутністю документації за 2013-2015 роки по ряду підприємств залізничної галузі.
Зокрема, у зв’язку з відсутністю значної кількості первинних документів заперечується об’єктивність донарахувань 625 млн гривень податків щодо діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в анексованому Росією Криму.
“Укрзалізниця” на даний момент визнає лише 2,4 млн гривень з 2 млрд гривень донарахованих податківцями коштів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 роках державних підприємств залізничної галузі, які перебувають в стадії ліквідації.
Решта донарахування податків оскаржується підприємствами галузі в адміністративному або судовому порядку.
Державна фіскальна служба заявляє про ухилення публічного акціонерного товариства “Укрзалізниці” від сплати податків в розмірі 1,85 млрд гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас