ЗВТ з Канадою: Єврокомісія готова почекати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗВТ з Канадою: Єврокомісія готова почекати

Світ
295
Єврокомісія готова виявити терпіння у питанні підписання Валлонією угоди про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом і Канадою (СЕТА), скасувавши понеділковий ультиматум до валлонського уряду.
На цьому наголосив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас.
«Нам потрібна терплячість. Комісія зазвичай не встановлює термінів та не ставить ультиматумів», – зазначив він, коментуючи відмову Валлонії піти назустріч Євросоюзу та підписати угоду про ЗВТ до вечора понеділка.
Схінас також зазначив, що «навіть якщо саміт ЄС-Канада доведеться скасувати, його завжди можна перепланувати, коли Валлонія погодиться підписати угоду».
Раніше повідомлялося, що Європейський Союз дав Бельгії час до пізнього вечора понеділка, щоб подолати протистояння франкомовного регіону щодо угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.
Натомість в парламенті Валлонії відмовилися підписати угоду CETA до вечора понеділка.
Як повідомлялося, перемовини між Канадою та ЄС, які тривали більше 7 років, опинилися на межі зриву, коли парламент бельгійського франкомовного регіону Валлонія відмовився дати свою згоду на укладення угоди. Хоча всі країни-члени ЄС підтримують угоду, валлонці вбачають у ній загрози для європейських фермерів та остерігаються надто великої влади міжнаціональних корпорацій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас