Італійка намагалася вивезти з України $1 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійка намагалася вивезти з України $1 млн

Кримінал
2030
У неділю, 23 жовтня, в приміщенні віп-терміналу аеропорту “Жуляни” співробітниками митниці була затримана громадянка Італії, яка намагалася вивезти до Мілана понад $1 млн.
Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби в Facebook, предмети, зовні схожі на готівку, були виявлені за допомогою рентген-обладнання в ході митних формальностей.
Під час усного опитування жінка заявила про відсутність валютних коштів, а на вимогу митників пред’явити свій багаж до огляду відмовилася, посилаючись на те, що вона нібито є дипломатом. При цьому предмети в просканованій митниками валізі вона назвала дипломатичним вантажем з блокнотами.
Оскільки пред’явити свій дипломатичний паспорт громадянка не змогла через його відсутність, митники в присутності свідків оглянули багаж пасажирки, де і було виявлено 230 тис. євро і $783 360, що за курсом Національного банку становить понад 26,5 млн грн.
Готівка знаходилась в опечатаних коробках з-під взуття.
ДФС відзначає, що за фактом незаконного переміщення через митний кордон України іноземної валюти складено протокол про порушення митних правил, а виявлену готівку вилучено митниками в рамках адміністративної справи про порушення митних правил.
 
Протягом січня-вересня цього року правоохоронна діяльність митниць була зорієнтована на здійснення пошукової роботи. Було порушено понад 17 тис. справ про порушення митних правил на суму понад 1,6 млрд грн. На розгляд до суду митницями ДФС передано 6,4 тис. справ про порушення митних правил на суму близько 1,5 млрд грн.
За результатами розгляду справ судом прийнято рішення про конфіскацію безпосередніх предметів правопорушень на суму понад 292 млн грн, а також накладено штрафів на 249 млн грн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас