Кутовий розповів про один з пріоритетних проектів Мінагропроду України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кутовий розповів про один з пріоритетних проектів Мінагропроду України

Аграрний ринок
353
Будівництво додаткових баз зберігання овочів і фруктів є одним із пріоритетних завдань Міністерства аграрної політики та продовольства України на найближчі 2-3 роки. Про це повідомив глава Мінагропроду Тарас Кутовий на своїй сторінці в Facebook.
“Серед інновацій, плани щодо яких концентрує команда Мінагропроду, це питання (будівництва сховищ – Ред.) стоїть одним з перших. У нас дефіцит баз для зберігання продукції, щоб мати час на диверсифікацію переробки. Тому ми плануємо розширити ресурс сховищ в найближчі 2 – 3 роки”, – написав міністр.
Кутовий до повідомлення прикріпив інфографіку, згідно з якою міністерство планує в найближчі кілька років побудувати картоплесховища на 65,6 тис. тонн, сховища для фруктів на 124,4 тис. тонн і сховища для овочів на 401,4 тис. тонн.
Міністр зазначив, що розширення інфраструктури зберігання овочів і фруктів дозволить задовольнити потреби українського внутрішнього ринку.
“Наприклад, яблука. У нас їх виробляється дуже багато, але доводиться переробляти їх на соки та концентрати, бо ніде тримати великий урожай, який міг би задовольнити внутрішні потреби. Потім на полицях супермаркетів ми бачимо смачні і красиві яблука. Але не українські” , – зазначив Кутовий.
Він також заявив, що наразі відомство займається залученням інвестицій під цей проект.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас