Банк ПІВДЕННИЙ повернув 14 млн доларів США німецькому державному банку розвитку KfW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк ПІВДЕННИЙ повернув 14 млн доларів США німецькому державному банку розвитку KfW

Фондовий ринок
373
21 жовтня 2016 року Банк ПІВДЕННИЙ повністю погасив субординований борг на суму 14 млн доларів США і, таким чином, успішно реалізував проект співпраці з KfW, німецьким провідним банком розвитку, підписаний терміном на 7 років у рамках підтримки МСБ в Україні.
Підписання договору про залучення коштів на умовах субординованого боргу між Банком ПІВДЕННИЙ і KfW відбулося 20 жовтня 2009 року в центральному офісі Банку в Одесі. Кредит був наданий в рамках програми розвитку банківського сектора в Україні німецького уряду і KfW.
Алла Ванецьянц, Голова Правління Банку ПІВДЕННИЙ: «Дана програма дозволила нашому Банку продовжити системну кредитну підтримку сегменту МСБ у період подолання Україною наслідків глобальної фінансової кризи 2008 року. Позаду залишилися сотні успішних кредитних проектів як в рамках цієї програми, так і в рамках програми APEX Small and Medium Enterprises Lending Program, успішно реалізованих Банком з 2008 по 2013 роки за кредитної підтримки KfW. За ці роки наш кредитний портфель в сегменті МСБ істотно збільшився, і чимала заслуга в цьому належить KfW – разом з фондуванням ми регулярно отримували технічну допомогу експертів у розвитку продуктів і навчанні персоналу».
Виконання своїх зобов’язань перед партнерами – головна умова бізнесу. Це правило працює для Банку ПІВДЕННИЙ навіть у найскладніші часи.
Довідка
Банк ПІВДЕННИЙ почав свою діяльність в 1993 році. Сьогодні Банк входить до топ-5 першої групи банків України, частка активів яких перевищує 0,5 % активів банківської системи. В даний час регіональна мережа Банку складається з понад 120 відділень по всій Україні. В системі Банку працюють понад 2300 осіб. Основними акціонерами Банку є: Юрій Родін, Марк Беккер, Алла Ванецьянц.
KfW – це один з провідних світових і найбільш досвідчених банків розвитку. Заснований у 1948 році як заклад публічного права, 80 % KfW належать німецькому федеральному уряду і решта 20 % – німецьким федеральним суб’єктам (землям).
Банк розвитку KfW – це німецький провідний банк розвитку, що входить до групи KfW. За дорученням Федерального уряду KfW реалізує німецьке Фінансове співробітництво з країнами, що розвиваються. 600 співробітників в головному офісі та 370 фахівців у 68 місцевих офісах співпрацюють з партнерами по всьому світу. Головна мета KfW – побороти бідність, забезпечити безпеку, зберегти навколишнє середовище і клімат, а також забезпечити справедливу глобалізацію. KfW є також компетентним і стратегічним радником з питань розвитку.
На сьогоднішній день KfW розмістив в Україні близько 700 мільйонів євро в основному в галузі енергоефективності, банківській сфері, соціальної та муніципальної інфраструктури. Для отримання додаткової інформації: www.kfw.de
За матеріалами:
Південний
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас