Гонтарева розповіла про борги банків і стабільність в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла про борги банків і стабільність в країні

Казна та Політика
1430
За словами Гонтаревої, на сьогоднішній день заборгованість з рефінансування становить 74 млрд грн, з яких 44 млрд грн знаходяться в неплатоспроможних банках, і цим банкам видавалися гроші не в період її роботи.
«Коли я прийшла в Національний банк, у нас заборгованість з рефінансування була 104 млрд грн. За мою каденцію Нацбанк забрав з ринку 37 млрд грн, з яких тільки в 2016 році 25,9 млрд грн», – зазначила вона.
При цьому вона зазначила, що за час прем’єрства лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко було видано на рефінансування 84,9 млрд грн, причому В.Гонтарева вказала, що тоді курс становив 5 грн за 1$. Глава Нацбанку нагадала, що свого часу в банки «Родовід» і «Київ» було «влито» 25 млрд грн за курсом 5, плюс «рефінансування, яке пропало в цих банках».
Гонтарева підкреслила, що в країні зараз макрофінансова стабільність, з початку року депозити зросли на 7% – на 12 млрд грн.
«Тому у нас немає проблеми ні з макрофінансовою стабільністю, щодо якої у нас абсолютно стабільна ситуація в країні, ні з нашим платіжним балансом, ні з нашим рахунком поточних операцій, ні з нашими резервами, які вже покривають більше чотирьох місяців імпорту, і ми збираємося їх нарощувати далі, ні на валютному ринку, з якого у населення Нацбанк купив вже 1,4 млрд грн тільки в цьому році», – розповіла вона.
Глава Нацбанку переконана, що акція проти неї спланована безпосередньо недолугими власниками банків, тому що в судах наближається вирішення питань з ними.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас