Майбутнє без жетонів: київський метрополітен повністю перейде на картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутнє без жетонів: київський метрополітен повністю перейде на картки

Фінтех і Картки
1815
Як повідомляється на сторінці КП «Київський метрополітен» у Facebook, на станціях метро почали встановлювати турнікети, які працюють виключно з картками. До кінця 2017 року підприємство планує повністю відмовитися від жетонів. Користувачі отримають від цього максимум вигоди, впевнені в метрополітені. Адже поповнити картку можна швидко, не витрачаючи часу на черги. А також можна заощадити кошти: при поповненні картки на 50 поїздок їх вартість складе 3,5 грн кожна.
Сплатити проїзд у метро швидко і безконтактно можна також за допомогою банківської картки Mastercard Paypass, а також за допомогою пристроїв з підтримкою безконтактної технології (годинником, смартфоном). Як повідомляє Київський метрополітен, в даний час ведуться переговори з компанією Visa, щоб власники карток цієї платіжної системи також могли скористатися перевагою безготівкової оплати проїзду в метро.
Крім того, представники метрополітену анонсували можливість поповнення проїзного з банківської картки або через Інтернет. «Розглядаємо це питання. Є деякі технічні складнощі, але ми віримо, що нашим фахівцям все під силу», — повідомляється в пості.
Кияни пільгових категорій з 1 квітня 2017 року (за рішенням Київради) будуть користуватися виключно «Карткою киянина». Інші пільгові категорії, якими забезпечене право безкоштовного проїзду, будуть використовувати оригінали посвідчень.
Що ж станеться з жетонами? Вони будуть передані на склад. Також у повідомленні повідомляється, що пасажири купують, але не використовують від 150 до 200 тисяч жетонів щомісяця. А це 600-800 тисяч грн.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас