НБУ затвердив план заходів щодо вдосконалення роботи комітетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив план заходів щодо вдосконалення роботи комітетів

Світ
91
Національний банк погодив концепцію і план заходів щодо вдосконалення роботи комітетів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
19 жовтня правління Національного банку погодило концепцію і план заходів щодо вдосконалення роботи комітетів.
“Запроваджена в минулому році система з 9 комітетів правління дійсно виправдовує себе: вона дозволила поліпшити якість аналітики і матеріалів для прийняття рішень, підвищити ефективність роботи правління, а також розподілити навантаження між правлінням НБУ і комітетами”, – зазначив директор департаменту стратегії та реформування НБУ Михайло Видякин.
Згідно з концепцією, передбачена перебудова процесів в рамках комітетів відповідно до цільових карт процесів, які схематично описують індивідуальні процеси роботи комітетів.
Також планується посилити контроль за виконанням рішень комітетів за допомогою централізованої системи електронного документообігу та ведення електронного реєстру виконання цих рішень.
Концепція передбачає регулярну звітність комітетів правлінню і налагодження взаємодії комітетів в суміжних зонах відповідальності, завдяки визначенню комітетів, які є суміжними, і інструменти забезпечення такої взаємодії.
За даними Нацбанку, за 9 місяців цього року було проведено 206 засідань комітетів і розглянуто близько 1200 питань різних функціональних напрямків діяльності центрального банку.
13% з них в подальшому виносилися на розгляд правління Національного банку.
Як повідомлялося, в вересні 2015 року правління Національного банку погодило концепцію реформування системи прийняття рішень на рівні комітетів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас