SHELL продає нафтогазові ділянки в Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SHELL продає нафтогазові ділянки в Канаді

Фондовий ринок
296
Royal Dutch Shell домовилася про продаж нафтогазових ділянок в західній частині Канади компанії Tourmaline Oil Corp за 1,037 мільярда доларів.
Про це повідомляє “Прайм” з посиланням на прес-службу Shell.
“Shell зберігає важливу позицію зі сланцевих вуглеводнів в Канаді, і ми активно працюємо над розробкою наших профільних активів в (басейнах) Монті (Montney) і Дюверней (Duvernay)”, – прокоментував угоду директор Shell з геологорозвідки та видобутку Анді Браун (Andy Brown) .
За повідомленням прес-служби, за ділянки площею 83 тис. га компанія отримає 758 мільйонів доларів грошима, а решту 279 мільйонів у вигляді акцій Tourmaline. Угоду, яка повинна бути схвалена регулюючими органами, планується закрити в четвертому кварталі.
Ділянки розташовані в північно-східній частині Британської Колумбії і центральній частині провінції Альберта, добовий видобуток газу і рідких вуглеводнів становить 24,85 тисяч барелів нафтового еквівалента. Shell має досить значну кількість сланцевих активів в Північній Америці та Аргентині, добуваючи в сланцях близько 250 тисяч барелів нафтового еквівалента на добу. У Канаді компанії належать проекти в провінції Альберта та Британській Колумбії, в США в формаціях Перміан (Permian), Марселлус і Утіка (Marcellus / Utica) та Хейнсвілль (Haynesville), в Аргентині – в районі Вака Муерта (Vaca Muerta).
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас