На рівні місцевих чиновників існує зацікавленість у роботі нелегальних АЗС — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На рівні місцевих чиновників існує зацікавленість у роботі нелегальних АЗС — експерт

Енергетика
279
З нелегальним ринком пального мають боротися правоохоронці, але сьогодні вони від цієї проблеми відмежовуються, як і Мінфін та ДФС. Вони воліють контролювати лише легальних операторів, тоді як “сірі” дилери продовжують працювати і заробляти.
“Мінфін нічого не робить у напрямку боротьби з нелегалами, тому що він каже, що це не його функції. Фіскальна служба може здійснювати контроль лише учасників ринку, які легальні. Нелегальних має ловити за руку Міністерство внутрішніх справ. І якщо говорять, що Антимонопольний комітет має працювати, то ні, він може працювати лише з легальними працівниками.
Те саме фіскали – вони збирають податки з тих, хто платить, а щодо тих, хто не платить (якщо вони ніде не зареєстровані), то звідки ДФС про них дізнаються?”, — зазначив він.
За словами експерта, поліція їздить біля нелегальних заправок, та говорить, що і в їхні обов’язки теж не входить боротися з ними.
“Це правоохоронні органи мають цим займатися. Поліція їздить біля нелегальних заправок і говорить, що і в їх обов’язки це теж не входить”, — сказав Г.Рябцев.
Експерт припустив, що на рівні місцевих чиновників існує зацікавленість у роботі нелегальних АЗС.
“Це означає, що, в тому числі, і на місцях існує зацікавленість у збереженні нинішнього стану спав. Тобто всі знають, що цей нелегальний ринок є, всі знають, скільки прибутків від нього отримують, але значно краще отримувати від власників таких АЗС хабарі, аніж з ними воювати”, — додав він.
Нагадаємо, Мінфін України не знайшов можливості скасування роздрібного податку з підакцизних товарів.
При цьому експерти та представники легального ринку пального вбачають причини розвитку нелегальних АЗС саме в існуванні роздрібного податку. “Сірі” дилери ухиляються від його сплати, а ДФС не в змозі належним чином ці факти виявляти та реагувати.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас