"Нафтогаз" побачив економію від підвищення тарифів на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" побачив економію від підвищення тарифів на газ

Казна та Політика
2207
У держкомпанії впевнені, що зростання цін на блакитне паливо врятувало країну.
Підвищення тарифів на газ дає Україні можливість щорічно економити 7 млрд доларів. Про це заявив головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, передає “Укрінформ”.
“Реформа йде, є дуже серйозні зміни, які відчувають наші громадяни. Реформа складна, починаючи зі змін ціноутворення на газ. На жаль, громадяни відчули на собі підвищення, однак зміна ціноутворення була критичною для виживання держави”, — сказав Вітренко.
За його словами, якщо держава в 2014 році витрачала на приховані та адресні субсидії більш ніж 9 млрд доларів, то нині — лише 2 млрд доларів.
“7 млрд доларів економії на рік – це дуже значна сума для державного бюджету України. Це була болюча реформа, але дуже необхідна і дуже ефективна. Ті темпи скорочення споживання газу свідчать, що люди почали замислюватися, скільки газу вони витрачали, і стали витрачати значно менше”, — підкреслив Вітренко.
Він додав, що імпорт газу “Нафтогазом” впав в 2,4 рази, однак приватний імпорт зріс у 9,5 разів.
Нагадаємо, на думку експертів, після опалювального сезону в Україні знову переглянуть тариф на газ для населення. Так, блакитне паливо, яке купує уряд у Європі, значно подорожчало, отже, вже незабаром має зрости і тариф для українців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас