VIP- подарунок: Київській судді подарували квартиру за мільйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VIP- подарунок: Київській судді подарували квартиру за мільйон доларів

Кримінал
1985
Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Світлана Шелест у січні 2015 року одержала в подарунок квартиру в центрі Києва вартістю від 20 до 50 мільйонів гривень.
Про це йдеться у сюжеті програми «Наші гроші. Досудилися».
Елітну нерухомість у «Липській вежі», згідно з даними реєстру нерухомості, їй подарували.
Клубний будинок класу де-люкс «Липська вежа», в якому отримала мільйонний подарунок суддя Шелест, розташований в урядовому кварталі, на вул. Інститутська, 18А, за декілька хвилин від Верховної ради, Кабміну і НБУ. Разом із квартирою площею 148 кв. м судді подарували паркомісце на 13 кв. м, очевидно, для «Лексуса», на якому їздить Шелест.
У декларації за 2015-й рік Світлана Шелест зазначила 2 мільйони 800 000 гривень «подарунків, призів, виграшів» за 236 тис. грн річної зарплати.
На елітну нерухомість судді Шелест звернуло увагу Національне антикорупційне бюро при підготовці аналітичних довідок щодо суддів, які проходили переатестацію Вищою кваліфкомісією.
Незважаючи на це, у травні цього року Світлана Шелест пройшла кваліфікаційну оцінку в ВККС, закріпивши за собою право на посаду. Суддя надала ВККС письмові пояснення з питань, зазначених у довідці НАБУ, проте на співбесіді їх не обговорювали. Зате суддю запитали, чи не відчувала вона приниження, коли письмово обґрунтовувала походження свого майна.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас