Банкіри попереджають: Siri може вкрасти ваші гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри попереджають: Siri може вкрасти ваші гроші

Технології&Авто
2683
Співробітники російського Сбербанку стверджують, що якщо чужий iPhone потрапить в руки зловмисників, вони зможуть зняти гроші з його банківського рахунку. Їх не зупинить сканер відбитка пальця. Адже віртуальний помічник Siri реагує на команди навіть при заблокованому екрані.
Популярні російські банки (Сбербанк, Альфа-банк) вже дозволяють управляти рахунками за допомогою SMS. Так, для відправки грошей на чужий рахунок потрібно написати повідомлення на номер банку із сумою переказу і координатами одержувача.
Всі ці дії може виконати і Siri за голосовими командами. В Сбербанку вважають, що якщо телефон опиниться в руках шахрая, він теж зможе віддати команду віртуальному помічнику.
Незважаючи на те, що в новій прошивці iOS віртуальний помічник вміє впізнавати користувача по голосу, іноді це не спрацьовує. Наприклад, за фразою «Привіт, Siri» телефон точно ідентифікує свого власника. А слова «Привіт, Siri. Це я» допускають погрішність. Якщо у шахрая схожий голос – він зможе підключитися до асистента.
Щоб захистити свій пристрій від шахраїв, банкіри пропонують встановлювати щоденний ліміт на смс-перекази. Крім того, можна заборонити Siri реагувати на запити власника при заблокованому екрані. Тоді рахунки будуть під захистом відбитка пальця.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас