Їзда на нерозмитнених авто: виписано перший штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Їзда на нерозмитнених авто: виписано перший штраф

Особисті фінанси
10231
За їзду на нерозмитнених авто українець поплатився квартирою. Один з районних судів Одеси визнав законною постанову митниці про стягнення з громадянина України штрафу в розмірі 618 395 гривень. Причина – їзда на нерозмитненому авто.
Відповідну інформацію оприлюднив на своїй сторінці в Facebook генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
За його словами, одесит поплатився за універсал Volvo V70, ввезений в 2014 році громадянином Йорданії в режимі тимчасового ввезення. Потім авто на іноземних номерах було передано в користування українцеві. 4 вересня 2015 року машину зупинили на посту ДАІ, а потім одеська митниця виписала 618 тис. гривень штрафу.
Водій Вольво вирішив оскаржити штраф в суді і посилався на Стамбульську конвенцію, проте судді стали на бік митниці. У рішенні суду зазначено, що Стамбульська конвенція поширюється на нерозмитнені автомобілі, ввезені з метою подальшого перевезення пасажирів або вантажів на промисловій і комерційній основі. Позивач не надав доказів комерційного використання машини.
Водій також заявив, що вина за незаконне ввезення машини лежить на її власникові, громадянині Йорданії. Але суд не взяв до уваги і цю інформацію, а постановив, що українець неправомірно користувався Volvo V70.
В результаті одесит не тільки позбувся авто на іноземній реєстрації, але і втратив квартиру. На квартиру накладено арешт, і вона буде продана для сплати штрафу.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас