НБУ закликає банки розширювати географію безготівкових платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає банки розширювати географію безготівкових платежів

Фінтех і Картки
591
Національний банк закликає банки розширювати географію безготівкових платежів.
Про це в ході брифінгу в середу повідомив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Сергій Шацький.
“Ми хочемо звернути увагу банків на те, що потрібно міняти платіжний ландшафт країни. Ми бачимо, що згідно зі статистикою тільки центральні мегаполісні точки: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одеса – відповідають рівню Європи з точки зору прийому платежів. Ми вважаємо, що комерційним банкам потрібно йти в торгові точки, домовлятися і шукати рішення з розвитку платіжної інфраструктури. у Києві є безготівкові платежі, але коли від’їдеш за 20-30 км, то вже потрібно думати, що тобі потрібна “готівка”, – сказав він.
Шацький повідомив, що зараз національна платіжна система “Простiр” дозволяє робити еквайринг дешевшим, і її комісійні ставки нижчі в порівнянні з міжнародними платіжними системами.
Як повідомлялося, Національний банк ініціює обмеження розрахунку готівкою для фізичних осіб сумою в 50 тис. гривень.
У 2013 році Національним банком встановлено граничні суми розрахунків готівкою: 10 тис. гривень – підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня; 150 тис. гривень – фізичних осіб з підприємствами (підприємцями) протягом одного дня за товари (роботи, послуги); 150 тис. гривень – фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному засвідченню.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас