Янукович-молодший натякнув ГПУ, що за "Межигір'я" відповість батько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович-молодший натякнув ГПУ, що за "Межигір'я" відповість батько

Кримінал
1668
Старший син екс-президента Віктора Януковича після звинувачення ГПУ заявив, що не має відношення до “Межигір’я”.
Про це у Фейсбуці повідомив його адвокат Юрій Кірасир.
“Мені нічого невідомо про підозру у справі про “Межигір’я” щодо мене. На даний момент підозра не була вручена ні мені, ні моїм адвокатам, як того вимагає закон”, – наводить Кірасир слова Олександра Януковича.
Син екс-президента також назвав “абсурдними” висунуті проти нього звинувачення: “Ні я особисто, ні мої компанії не мали ніякого відношення до резиденції “Межигір’я”. Після майже трьох років безуспішних спроб знайти кримінал у моїх діях, ГПУ не залишилося нічого, крім як “прив’язати” мене до політично вмотивованої справи проти мого батька”.
“Якщо ГПУ буде і далі фабрикувати безпідставні звинувачення, я збираюся їх оскаржувати в українських судах, а якщо потрібно – то і в європейських. Благо у мене вже є позитивний досвід”, – заявив він.
Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила про підозру синові екс-президента Віктора Януковича Олександру в причетності до заволодіння резиденцією “Межигір’я” вартістю понад 500 млн грн.
Олександру Януковичу інкримінують: ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 (організація створення фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (пособництво в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (пособництво в легалізації майна, отриманого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
За даними епізодами Янукович-молодший оголошений в розшук, отримано дозвіл суду на його затримання.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас