НБУ повідомив, як буде застосовувати санкції до банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повідомив, як буде застосовувати санкції до банків

Фондовий ринок
955
Закон України “Про фінансову реструктуризацію” уповноважив НБУ застосовувати санкції до банків за порушення його вимог.
Як повідомляє прес-служба Нацбанку, пропозиції щодо застосування до банків санкцій можуть бути представлені боржником або спеціальними органами.
До такої пропозиції додається опис вчиненого банком порушення і копії підтверджуючих документів (при їх наявності), засвідчені ініціатором. Представлені документи розглядає відповідний структурний підрозділ НБУ, який готує та подає до Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем проект відповідного рішення. Саме цей Комітет центрального банку приймає відповідне рішення про застосування санкцій.
Для встановлення факту порушення уповноважений структурний підрозділ НБУ звертається в банк, щодо якого надійшла пропозиція про застосування санкції, для надання пояснень або копій підтверджуючих документів.
При цьому ненадання банком у встановлений термін пояснень або копій підтверджуючих документів на запит уповноваженого структурного підрозділу не є підставою для неприйняття Комітетом з питань нагляду рішення про застосування до банку відповідної санкції.
Національний банк приймає таке рішення протягом 30 календарних днів з дня отримання від ініціатора повного пакета документів.
Визначення суми штрафу і його сплата до Державного бюджету України здійснюється в гривні. У свою чергу банк протягом 5 робочих днів з дня сплати штрафу повинен письмово повідомити про це уповноважений структурний підрозділ НБУ. Крім того, банк повинен надати завірену банком копію документа, що підтверджує таку сплату.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас