В Україні будуть створені спеціальні реформаторські команди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні будуть створені спеціальні реформаторські команди

Казна та Політика
369
Уряд України створить спеціалізовані команди для підтримки реалізації реформ і Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки.
Як повідомляє прес-служба ЄБРР, такі команди будуть сформовані з професіоналів на тимчасовій основі для реалізації пріоритетних реформ та трансформацією міністерств.
На початковому етапі ця програма буде розгорнута в Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, Міністерстві інфраструктури і Міністерстві аграрної політики і продовольства з подальшим охопленням інших міністерств.
Проектний офіс Національної ради реформ буде трансформований в команду підтримки і продовжить надавати технічну підтримку комітету, забезпечувати належну координацію з іншими органами в архітектурі реформ, а також надавати регулярні звіти про хід реалізації реформ.
Зазначені елементи архітектури реформ будуть фінансуватися з мультидонорського рахунку стабілізації та сталого зростання України, створеного ЄБРР в листопаді 2014 року для підтримки зусиль України, спрямованих на реформування економіки, поліпшення бізнес-клімату та повернення на шлях стійкого зростання.
Кошти на мультидонорській рахунок вносять Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Японія, Нідерланди, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія і США.
Європейський Союз виділив € 8 млн для внесення на цей рахунок.
Крім цього, до кінця 2016 року заплановано запуск великої програми ЄС, спрямованої на підтримку реалізації Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки.
Ця програма передбачає загальний бюджетний внесок ЄС в розмірі € 104 млн, включаючи € 90 млн на бюджетну підтримку і € 14 млн на додаткову технічну допомогу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас