Уряд погасить борги перед аграріями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд погасить борги перед аграріями

Аграрний ринок
160
Проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає погашення 660 млн грн заборгованості перед сільськогосподарськими підприємствами за програмами державної підтримки попередніх років за рахунок коштів спеціального фонду держбюджету, який фінансується за залишковим принципом.
Про це на круглому столі повідомив директор департаменту фінансово-кредитної політики в агропромисловому комплексі Міністерства аграрної політики та продовольства Баграт Ахіджанов.
“У бюджеті 2017 року ми зобов’язані погасити ті борги, які має держава перед аграрним бізнесом, які були накопичені за попередній час. Ці витрати ми плануємо за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету. Номінально ця сума сьогодні коливається на рівні 660 млн грн”, – сказав Ахіджанов.
Він зазначив, що дана сума поки неточна, і погашенню підлягатиме та заборгованість, яка буде зареєстрована на 1 січня 2017 року.
“Ті сільгосппідприємства, заборгованість перед якими буде зареєстрована на 1 січня 2017 року, матимуть право на її погашення протягом 2017 року», – зазначив Ахіджанов.
При цьому він підкреслив, що виконання зобов’язань Мінагропроду щодо погашення боргу буде залежати від наповненості спеціального фонду держбюджету в наступному році.
“За наповнення коштів спеціального фонду має відповідати Міністерство фінансів та інші відповідальні органи. Те, наскільки він буде виконаний, я думаю, покаже роботу фіскальних органів та інших відомств, які наповнюють цей спеціальний фонд”, – сказав Ахіджанов.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас