GBP відновлюється після селлоффу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GBP відновлюється після селлоффу

Валюта
288
Після постійного зниження, яке почалося ще у вересні, і встановлення небувалого мінімуму, британський фунт, що переживає спад, зміг зрости в середу на новині, що прем’єр-міністр Тереза Мей надала законодавцям на розгляд план виходу з ЄС за умови, що вони не будуть перешкоджати її переговорам з іншими 27 членами блоку.
Це рішення британського прем’єр-міністра заспокоїло нерви ринку, який переймався так званим «тяжким Brexit» – що Великобританія відмовиться від повного доступу до єдиного ринку ЄС в обмін на повний контроль над імміграцією. Ці хвилювання занурили стерлінг до 31-річного мінімуму, встановленого на минулого тижня. У п’ятницю він впав на 10%.
GBP відновлюється після селлоффу
На місячному таймфреймі GBP/USD, розміщеному вище, показано, що пара досягла рекордного мінімуму, після стійкого зниження, що стартувало в липні 2014. Між тим, якщо розглянути графік руху на денному таймфреймі, то можна побачити, що в п’ятницю 7 жовтня фунт впав до 31-річного мінімуму на рівні 1.18612. Фунт підривали побоювання щодо «тяжкого Brexit» за минулі тижні, що спровокувало його падіння в п’ятницю.
GBP відновлюється після селлоффу
Крім того, через слабкий стерлінг виникли побоювання появи інфляції у Великобританії. Сумніви, що виникли в країні, вплинули на довіру інвесторів до валюти, що занурило фунт до небувалого мінімуму.
На момент написання валютна пара GBP/USD зросла на 1.05% до рівня 1.2251. Незважаючи на відновлення, стерлінг все ще торгується поблизу річного мінімуму. До всього цього ще і долар США, який на вчорашній торговій сесії встановив семимісячний максимум на рівні 97.817. Долар постійно ріс на зростаючих надіях про підвищення процентної ставки.
GBP відновлюється після селлоффу
Сьогодні суд вирішить, чи зможе прем’єр-міністр почати виконання Статті 50 Лісабонського договору до березня 2017. Стаття 50, простіше кажучи, це положення, що розпочинає процес виходу Великобританії з ЄС.
Кілька законодавців, здається, віддають перевагу більш «легкому Brexit», ну або, щоб його взагалі не було. Інвестори стурбовані, що “важкий Brexit” зашкодить торгівлі та іноземним інвестиціям, необхідним для фінансування масового дефіциту поточних операцій у Великобританії, одного з найбільших у світі.
Глава валютної стратегії Morgan Stanley Ганс Редекер заявив, що «Після тижнів серйозної риторики, які підштовхнули стерлінг ближче до торгового середовища валюти ринку, що розвивається, уряд прагне стабілізувати ринки, зі своєю риторикою і пропозиціями, але, можливо, вже зовсім іншим тоном».
Далі Редекер додав: «Однак є тонка межа, по якій треба йти, оскільки Консервативна партія Мей має намір повністю відокремитися від Європи. Крім того, якщо поступитися занадто багато, навіть перед початком переговорів про Статтю 50, перевага в переговорах буде на стороні ЄС. Отже, відновлення фунта потрібно обмежити і дозволити валюті і далі падати».
Заява Мей підтримає стерлінг. Однак, пара GBP/USD, як і раніше, залишається під впливом ведмежого тренду, тому ми рекомендуємо трейдерам відкривати позиції на продаж, навіть незважаючи на сьогоднішнє коротке відновлення.
Ця новина здалася Вам корисною та інформативною? Щоб дізнатися більше інформації, яка Вас цікавить, і ближче познайомитися з фундаментальним аналізом валют, індексів та економіки, просто відвідайте FSM News!
За матеріалами:
fsmnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас