Обсяги будівництва у передмісті столиці зросли за три місяці майже удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги будівництва у передмісті столиці зросли за три місяці майже удвічі

Нерухомість
509
У січні-серпні 2016 року у місті Бровари Київської області відбулося зростання темпів будівництва на 50,1% порівняно з січнем-червнем 2016 року.
Про це повідомляє Головне управління статистики у Київській області.
Зокрема, підприємствами міста Бровари за вказаний період виконано будівельних робіт на суму 211 млн 811 тис. грн.
При цьому частка виконаних будівельних робіт за звітний період зросла до 10,3% від загального обсягу виконаних будівельних робіт по Київській області.
Нагадаємо, за даними експертів нерухомості, житло в передмісті столиці найбільш затребуване на первинному ринку нерухомості. Головна причина популярності приміських житлових комплексів – це, звичайно ж, ціна.
Суми, за яку в столиці вдасться купити хіба що “гостинку” на околиці або так звану “смарт” – квартиру в споруджуваному будинку, в передмісті вистачить на повноцінну одно- або навіть двокімнатну квартиру в новому будинку.
Так, за даними аналітиків, у серпні 2016 року середня вартість метру квадратного у Броварах становила 12 тис. грн, що на 10 тис. грн менше, ніж у Києві (22 тис. грн).
Наприклад, вартість однокімнатної квартири, загальною площею близько 38 кв. м, в новому житловому комплексі Броварів – становить 368 тисяч гривень, що за нинішнім офіційним курсом НБУ еквівалентно приблизно 14 тисячам доларів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас