Гройсман розповів, скільки грошей піде з держбюджету на субсидії (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, скільки грошей піде з держбюджету на субсидії (інфографіка)

Казна та Політика
1278
На забезпечення державною соціальною підтримкою громадян України, які дійсно її потребують, піде лише 4-6% від бюджету країни.
Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.
«Сьогодні багаті платитимуть за себе самі, а кожен українець, який потребує допомоги, – отримає її адресно через систему субсидій (і для цього достатньо лише 4-6% від бюджету країни). При цьому ми ліквідовуємо нарешті газові схеми, які працювали роками», – зазначив Гройсман.
Він наголосив, що занижена ціна на газ коштувала Україні занадто дорого. Держава з податків покривала різницю в ціні як за бідних, так і за багатих, до того ж значні кошти вимивалися з бюджету через спекуляцію на різних цінах і завищених нормах споживання. «Це колосальна сума, яка до 2015 року сягала 28% розміру державного бюджету», – підкреслив Прем’єр-міністр.
Тепер же, за його словами, заощаджені кошти влада спрямовує на відродження обороноспроможності, розвиток інфраструктури, поступове підвищення соціальних стандартів.
Прем’єр-міністр також наголосив, що наведені цифри наочно засвідчують, «наскільки безпідставними є спекуляції деяких політиканів, що нібито коштів для виплати субсидій може забракнути».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас