Мораторій на продаж землі буде продовжено - Кутовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мораторій на продаж землі буде продовжено - Кутовий

Казна та Політика
408
Міністерство аграрної політики та продовольства підтримає продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні.
Про це заявив керівник відомства Тарас Кутовий.
“Мораторій, безумовно, буде продовжено, і ми це підтримаємо”, – сказав Кутовий.
Однак, як наголосив очільник Мінагрополітики, це не означатиме відмову від запуску ринку землі в Україні взагалі.
“Цей час потрібен, аби виробити єдині і прозорі правила гри, погодити їх з народними депутатами, органами влади та гравцями ринку”, – пояснив міністр.
Першим етапом на шляху запровадження повноцінного ринку землі в Україні, за його словами, стане запровадження ринку продажу прав оренди землі в Україні, фінальним – дозвіл на продаж власне землі сільськогосподарського призначення.
“Необхідно дати пайовикам можливість розпоряджатись своєю землею”, – наголосив Кутовий.
Нагадаємо, згідно з програмою дій Кабінету міністрів на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи – з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення.
У листопаді 2015 року Верховна Рада 309 голосами продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року.
При цьому депутати взяли зобов’язання розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас