Каліфорнійська фірма побудує в Китаї дзеркальну сонячну ферму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнійська фірма побудує в Китаї дзеркальну сонячну ферму

Світ
2079
Китай підписав угоду про співпрацю з каліфорнійською компанією BrightSource Energy. Компанія поділиться своїми технологіями і досвідом для побудови в Піднебесній однієї з найбільших дзеркальних сонячних ферм, повідомляє Inhabitat.
На відміну від фотоелектричних сонячних ферм, дзеркальні виробляють електрику не безпосередньо: численні дзеркала допомагають сконцентрувати сонячне світло, потім нагрівають воду, що призводить до обертання турбін і появи електрики.
Основною перевагою сонячних теплових панелей над традиційними фотоелектричними є їхня потужність. Електростанції, що використовують їх, можуть бути величезними і виробляти сотні мегават енергії – це робить їх порівнянними за потужністю з вугільними електростанціями.
Сонячна теплоелектростанція Айвонпа, побудована BrightSource Energy в Каліфорнії, наприклад, виробляє колосальні 392 МВт, забезпечуючи 140 тисяч будинків електроенергією. Інший проект дзеркальної ферми планується реалізувати в Марокко, там вона буде виробляти 580 МВт енергії та обслуговувати 1,1 млн осіб.
Китай проводить політику агресивного переходу на відновлювані джерела енергії. До 2020 року країна планує розгорнути дзеркальних теплоелектроферм на 10 ГВт. Паралельно в автономному регіоні Нінсі будується традиційна сонячна станція на 2 ГВт, що складається з 6 мільйонів сонячних панелей, яка стане найбільшою в світі. Тим часом рівень “зеленої” енергії в світі досяг 23%.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Японії створили вітрогенератори, здатні виробляти енергію від тайфунів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас