ДТЕК почав імпорт енергетичного вугілля з Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК почав імпорт енергетичного вугілля з Польщі

Енергетика
669
ДТЕК почав імпорт вугілля газової групи з Польщі: перші вагони з вугіллям цієї марки прибули в понеділок на Бурштинську ТЕС.
Як повідомила прес-служба енергохолдингу, сумарно до кінця жовтня на Бурштинську і Добротворську ТЕС (обидві – “ДТЕК Західенерго”) планується поставити 100 тис. тонн вугілля цієї групи з Польщі.
За словами директора з комерційної діяльності “ДТЕК Енерго” Віталія Бутенка, ТЕС групи вже четвертий місяць працюють з підвищеним навантаженням.
“З червня місяця ми включили додаткові потужності нашої генерації, щоб збалансувати енергосистему. Справа в тому, що в країні виник дефіцит генеруючих потужностей, який не передбачений в прогнозному балансі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Тільки за третій квартал на ТЕС ДТЕК було вироблено електроенергії на 1,6 млрд кВт-год більше, ніж у минулому році. Це еквівалентно 1 млн тонн вугілля, який спалили наші ТЕС для забезпечення додаткового навантаження “, – зазначив він.
В.Бутенко додав, що за вересень середньодобовий обсяг поставок вугілля на ТЕС ДТЕК склав близько 56 тис. тонн, тоді як в червні він склав близько 40 тис. тонн.
У прес-службі нагадали, що ДТЕК прийняв рішення про імпорт вугілля для формування страхового резерву палива на своїх ТЕС, що дозволить тепловій генерації компанії мати запас міцності з виробництва електроенергії на випадок додаткового навантаження.
Крім імпортного вугілля з Польщі, на ТЕС ДТЕК в жовтні-листопаді надійде 75 тис. тонн антрациту з ПАР.
Як повідомлялося, запаси вугілля на складах ТЕС України станом на 30 вересня становлять 1,232 млн тонн, в т.ч. вугілля марки “А” – 563 тис. тонн, марок “Г” і “Д” – 669 тис. тонн.
Кабінет міністрів України вважає за необхідне на 1 листопада 2016 року накопичити 2,8 млн тонн вугілля (по 1,4 млн тонн антрацитової і газової групи) на складах ТЕС і ТЕЦ.
ДТЕК в 2014 році завершив процес формування системи управління бізнесом. Стратегічний холдинг ДТЕК є стовідсотковим власником і здійснює загальне керівництво трьома операційними компаніями: “ДТЕК Енерго”, що забезпечує управління активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, “ДТЕК ВІЕ” – в альтернативній енергетиці та “ДТЕК Нафтогаз” – у видобутку нафти і газу.
ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас