Кількість британців старших за 100 років досягла рекорду, добробут "покоління Тетчер" знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість британців старших за 100 років досягла рекорду, добробут "покоління Тетчер" знижується

Світ
605
Кількість жителів Великої Британії, яким більше ніж сто років, становить 14 тис. 570 осіб, що є новим рекордом, свідчать дані Національного статистичного управління (ONS).
Тим часом доповідь Інституту фінансових досліджень (IFS) говорить про те, що британці, народжені на початку 1980-х років, стали першим післявоєнним поколінням, добробут якого в віці 30 років нижчий, ніж у людей, народжених на 10 років раніше.
Нинішні 30-річні британці (“покоління Тетчер”) в середньому володіють приблизно 27 тис. фунтів стерлінгів (трохи більше $35 тис.).
 
Добробут тих, хто народилися в 1970-і роки, в цьому віці в середньому дорівнював 53 тис. фунтів. У ці суми входять фінансові активи, пенсійні накопичення, вартість нерухомості.
Частково це пов’язано з тим, що доходи населення в працездатному віці практично перестали зростати. При цьому від економічної кризи 2008-2009 років і наступного повільного зростання економіки найбільше постраждали доходи і зайнятість саме молодих людей, повідомляє BBC.
Згідно з дослідженням IFS, лише 40% британців у віці 30 років володіють нерухомістю. Серед попередніх післявоєнних поколінь володіли нерухомістю мінімум 55%.
Більш того, нинішньому поколінню молодих британців буде куди складніше, ніж їхнім попередникам, заробити гроші і збільшити свій добробут. Їм не варто розраховувати на те, що їхнє багатство підвищиться, наприклад, в результаті зростання цін на нерухомість, бо у більшості її просто немає.
Експерти, які пов’язані з дослідженням, пояснюють проблеми 30-річних британців занадто високою вартістю житла. Його ціна мало порівнянна з середніми зарплатами. Це змушує ціле покоління молодих людей жити на арендованих квартирах. Отже молодим британцям все складніше зібрати на свій будинок і на пенсію в майбутньому.
За оцінками ONS, за останні 20 років кількість британців старше за сто років зросла в чотири рази. Лише за останні десять років кількість британців у віці 100 років і старше збільшилася на 65%, або на 5 тис. 720 осіб.
Крім того, помітно збільшилася і кількість тих, кому більше 105 років. Якщо в 1985 році в країні жило всього 130 таких людей, то в минулому році у Великій Британії їх налічувалося 850.
Близько півмільйона британців вже відзначили свій 90-й день народження, близько 70% з них – жінки.
Очікувана тривалість життя тих, хто народився з 2013 по 2015 рік, зараз становить 79 років для хлопчиків і 82 роки для дівчаток.
9 липня цього року в Великій Британії померла Гледіс Хупер, яка вважалася найстаршою жителькою країни. На ту мить їй було 113 років. Після смерті Г.Хупер найстаршою британкою стала Бессі Камм, якій зараз 112 років.
Найстарішою людиною в світі вважається Емма Морано з Італії, якій в листопаді минулого року виповнилося 116 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас