Головним драйвером виконання держбюджету-2017 фактично стане ДФС - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головним драйвером виконання держбюджету-2017 фактично стане ДФС - експерти

Казна та Політика
354
Українські експерти вважають, що проект державного бюджету на 2017 рік є чесним і бідним, а головним драйвером його виконання фактично є Державна фіскальна служба (ДФС).
“Проект держбюджету на 2017 рік формується дуже і дуже складно і з перекосом в бік силових органів, в сторону безпеки. Багато питань виникає і до соціальних статтей витрат. Про це сказав і сам прем’єр – я б так сказав – бідний бюджет, але чесний. Нас привчають до того, що бюджет буде поганий, але чесний і поданий вчасно”, – сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції.
За його словами, акцент Кабінету міністрів на своєчасній подачі проекту держбюджету може бути спробою відвернути увагу суспільства від змісту проекту.
“Що буває драйвером економічного зростання? Зовнішні інвестиції? Їх немає, Споживання? Його немає. Є тільки борги. Ми беремо в борг. Боргова економіка, борговий бюджет, а відповідно, коли немає зовнішніх інвестицій, немає платоспроможного споживання як драйвера економіки, то драйвером економіки є Фіскальна служба, яка повинна давати план по бюджету”, – сказав В.Карасьов.
У свою чергу експерт корпорації стратегічного консалтингу “Гардарика” Костянтин Матвієнко зазначив, що найбільша стаття витрат проекту держбюджету-2014 в близько 211 млрд грн – повернення державного боргу. Також проект держбюджету побудований на новій податковій базі, яка, згідно із законодавством, повинна була бути прийнята за півроку до вступу в силу бюджету, тобто до липня.
Він також вважає, що скасування спеціального режиму оподаткування фермерів з 2017 року призведе до втрати ними близько 30 млрд грн за рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас