Єврокомісія незадоволена посиленням вимог "Базеля" до капіталу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія незадоволена посиленням вимог "Базеля" до капіталу банків

Кредит&Депозит
176
Європейська комісія закликає Базельський комітет з банківського нагляду переглянути пропозицію, що стосується розрахунку ризиків в банківському секторі, оскільки вона може істотно підвищити вимоги до капіталу банків і негативно позначитися на фінкомпаніях Європи.
Пропозиції, внесені в червні, спрямовані на застосування стандартизованого підходу до розрахунку кредитних, операційних і ринкових ризиків, пов’язаних з іпотечним кредитуванням, а також кредитами на будівництво інфраструктури і корпоративними кредитами.
Базельський комітет пропонує заборонити банкам оцінювати ці ризики за своїми власними моделям і застосовувати єдину систему.
Однак представники фінсектора побоюються, що в результаті їм доведеться залучати додатково сотні мільярдів доларів.
“Ми не можемо підтримати пропозицію, яка негативно позначиться на фінансуванні економіки Європи, – заявив заступник голови Європейської комісії Валдіс Домбровскіс. – У період, коли ми прагнемо підтримати приплив інвестицій, нам хотілося б уникнути змін, які призведуть до істотного збільшення вимог до капіталу банків”.
Базельський комітет, що складається з представників 27 країн і Європейського союзу, не встановлює правила регулювання банківської сфери, а складає рекомендації для країн, що входять в нього.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас