Розенко повідомив, коли Україна перейде на страхову медицину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко повідомив, коли Україна перейде на страхову медицину

Казна та Політика
963
Україна в рамках медичної реформи почне перехід до страхової медицини в 2017 році і завершить реформу до 2020 року, повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра Павла Розенка.
“За нашою програмою, повний перехід до страхової медицини і медична реформа повинні відбутися протягом трьох років. Щоб це не було шоком ані для людей, ані для лікарської спільноти”, – цитує Розенка прес-служба.
Як зазначив Розенко, перші кроки у реформі вже зроблені, оскільки в країні почав впроваджуватися принцип “гроші ходять за людиною”.
Він спрямований не на утримання певної кількості лікарняних ліжок, а на фінансування послуг, що надаються пацієнтам.
“Цей процес відбувається непросто і болісно. У тому числі не до кінця сприймається він і медичною спільнотою, адже треба буде пройти через конкуренцію, підвищити якість послуг”, – цитує Розенка прес-служба.
Як повідомлялося раніше, на початку серпня 2016 року голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець внесла на розгляд Верховної Ради законопроект про запровадження в Україні загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування з 1 січня 2018 року.
Введення загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування, на думку автора законопроекту, передбачає за рахунок цільових страхових внесків з доходів громадян формувати кошти на медичне забезпечення.
Це повинно забезпечити безкоштовне надання застрахованим особам медичних послуг при настанні страхового випадку в обсязі і на умовах, передбачених програмою страхування на всій території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас